Yük asansörü yapımı

Yük asansörü yapımı

Yük asansörü yapımı, yük asansörünü kimler yapar ve bir Yük asansörü kim yapar. Yük asansörleri hidrolik sistem ile çalışmaktadır. Hidrolik işi yapan firmalar ve yük platformu imalatları yapan firmalar ve bu işi bilen asansör ustaları yük asansörü yapabilir. Hidrolik sistem ile çalışan bu asansör modelleri imalat ve kurulum & montaj sırasında doğru şekilde yapılmalıdır. Yük dengesi her alanda aynı yere kuvvet uygulamalıdır. Asansör hareketinde yük dengesi eğer değişirse kaldırma kapasitesi mevcut olsa da asansör hareketlerinde fazladan esneme veya bir tarafa yatma yapabilir. Bu gibi sorunları yaşamamak adına bu noktalara ve adımlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

depo yük asansörü, yük asansörü yapımı

Yük asansörü yapımı ve Montajı

Yük asansörleri imalatları bittikten sonra montaj aşamasında düzgün yerleştirme yapılmalıdır. Ürünün çalışma esnasında sağa, sola veya ön, arka kısımlara yüklendiğinde esnemesi ve yük kayma noktasının değişmemesi gerekmektedir. Yük kayma noktası değişen ürünlerin belli bir yükseklikte kaldırma kapasitesi yetse bile ürünün yatma olasılığı vardır.

Yük asansörü yapımında Bilinmesi Gerekenler

Yük asansörü yapımı aşamasında bilinmesi gerekenlerin en önemlisi bu ürünler halatlı olarak da yapılsa da tonajlı ürünler ile çalışıldığında hidrolik sistem tercih edilmelidir. Hidrolik sistemlerin yük kapasiteleri dahilinde ürün mukavemetleri daha fazladır. Bundan dolayı tonajlı ürünlerin indirilip kaldırılmasında kullanıldığında hidrolik sistem tercih edilmelidir.

En kaba ve yüksek tonajlı ürünlerin indirilip kaldırılmasında da kullanılan bu sistemlerin diğer sistemlere göre daha fazla mukavemet göstermektedir. Bundan dolayı hidrolik sistemlerin kullanıldığında yüksek tonajlarda bile daha sağlıklı işletme faaliyetleri yürütülmektedir.  Bu ürünlerin imalatları ne kadar önemli olsa da montajları da bir o kadar önem taşımaktadır.

Yük asansörü yapımı

Yük asansörleri yapımı aşamasında bilinmesi gerekenleri yukarıda açıkladık. Yük asansörleri hidrolik olarak yapıldığında kaldırma mukavemetleri daha sağlıklı olmaktadır. Hidrolik yağın basıncı sayesinde kapasitesinden daha fazla kaldırabildiğinden çalışma esnasında asansörde zorlanma gibi b.r şey söz konusu olmaz. Ortalama 3 te 1 kadar kapasitesinden daha fazla yük kaldırabilmektedir yük asansörleri. 1 tonluk bir yük asansörü en fazla 1300 kilogram 1400 kilogram kaldırabilmektedir. Yük asansörü yapımı aşamasında sistemin kendi ağırlığı da hesaplanarak imal edilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir